Novi Sad
08.05.2023.
11:49 > 11:49
Gradska uprava za saobraćaj naručila je detaljnu analizu obima i prirode učešća teretnih vozila u saobraćajnim nezgodama na ulicama Novog Sada, budući da je učešće teretnjaka u saobraćaju sve veće.
  • Timko

    08.05.2023 22:19
    Utisak mi je da u Novom Sadu niko ne kontroliše da li svi ti teretnjaci imaju pravo da saobraćaju gradskim ulicama. Ubeđen sam da neki veliki učesnici na izgradnji objekata i infrastrukture to zloupotrebljavaju, jer nikada nisu imali posledica.
  • @@mile

    08.05.2023 18:25
    Tebi druže niko neće
    Napraviti problem ako pretičes u levoj traci, samo ukoliko na tom delu puta nema zabrane preticanja. Ako je ima, e onda se kockaš sa kaznom, mozda bodovima i dozvolom, ali kod Nemaca, više sa kaznom nego sa dozvolom. Preticao sam X puta, policija je bila iza mene, jeste, napravio sam malo veću gužvu, ali nisam preticao u zabrani, i niko mi ništa nije rekao. Samo, i samo ako pretičes gde je zabrana, opet napominjem, imaćeš problema. To što šleperi idu na km dva od centra Beča, to nije problem šlepera, ako nema zabrane za njih, ja ne vidim problem. Poštuj ograničenja, poštuj znakove, i niko ti neće ništa reći. A to što se kod nas bahate sa brzinom, toga ima i ovde. Zato ovde u gusto naseljenim mestima postoje kamere koje te snimaju na svakih 500m plus minus, pa se kockaj ako želiš. Postoji i patrola koja zaustavi vozilo, ali ne mogu ni oni sve da isprate.
    Takav princip rada treba i kod nas da se uvede, a ne da selektivno kažnjava i gura po dve crvene u džep. Jednostavno je, i kola jure 150kmh tamo gde je ograničenje 80kmh,samo što kad kamion projuri sa 80kmh, tamo gde je ograničenje 50kmh,bruji, turnji, lupa. Ne opravdavam, i prvi sam za to da se kažnjava i kontroliše. Samo što,koliko su bahati i ostali učesnici u saobraćaju, toliko su i kamioni.
  • MileBukovac

    08.05.2023 15:02
    šoferu
    da li je normalno u Beču da se voziš šleperom na kilometar od Bezirka i to tako da pretičeš drugi šleper levom trakom sa 80km/h a da te policija ne zaustavlja da pita da li si normalan u glavi ? Na stranu što vikendom ne smeš voziti .
    Upravo to se dešava na kilometar-dva od centra Novog Sada.
    Preko temerinskog nadvožnjaka šleper do šlepera (primetio sam kadice LO tablica) koji se spuštaju i sa preko 80km/h ,tako da siguran sam vibriraju okolne zgrade i kuće.
    Na stranu što im se to dozvoljava i toleriše.

  • @milebukovac

    08.05.2023 13:40
    Evo ti odgovor iz
    Prve ruke.
    Nalazim se trenutno u Beču, izlaz Sankt Marx. Tu blizu tog izlaza trenutno utovaram robu. Vozim šleper, hladnjaču,do 40t nosivosti. I da objasnim tebi i dežurnim stručnjacima ovde za sve i svašta. Svaki grad na ovom svetu ima puteve koje prolaze kroz isti, i određenim putevima smeju da se kreću kamioni, jer dolaze na utovar/istovar. Kamion ne sme (ukoliko nema dozvolu, ili se firma nalazi na bas nekom nezgodnom mestu, ali nikad ni jedna firma nije u centru grada) da se kreće putevima koji imaju znak za zabranjeno kretanje kamiona. Danas 99% navigacija ti unapred pokazuje kojim putevima možeš da se krećeš kroz grad i da ne praviš problem nikom. Govorim o navigacijama koje su striktno podešene da navode kamion. Sygic, tomtom, Igo itd. Isto tako 99% vozača uopšte ne gleda znakove!! I nema pojma na kom je putu i kad šta treba da uradi. Ovo važi za dobar deo vozača automobila. O ponašanju vozača automobila i kamiona neću da govorim jer to je već neka druga tema.
  • TJ

    08.05.2023 12:07
    Grad narucio analizu!? Nista debilnije skoro nisam cuo.
  • Peja

    08.05.2023 12:01
    Pa Karin komerc se uvek moze videti,,,ali im niko nista ne moze ,,,,
  • MileBukovac

    08.05.2023 12:00
    Siguran sam da ni kroz jedan normalan evropski grad ne prolaze šleperi,samo u ovoj tepsiji tutnje mixeri,šleperi i oni sa kadicama zakrče Temerinsku i Partizansku i to u obe trake kao da se trkaju.Novi Sade,nikad grad biti nećeš,bez obzira na broj stanovnika..samo veliko selo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna